Χαμηλή πίεση αίματος

blood pressure low
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 23:18

Περίληψη

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, καθώς επίσης και  ότι η πίεση του αίματος που είναι πάρα πολύ χαμηλή μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα.
 
Η αρτηριακή πίεση είναι η δύναμη του αίματος σας η οποία πιέζει ενάντια στα τοιχώματα των αρτηριών σας. 


Συστολική Πίεση

Κάθε φορά που η καρδιά σας χτυπάει, αντλεί το αίμα στις αρτηρίες.   Η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλότερη όταν η καρδιά σας χτυπά για την άντληση του αίματος. Αυτό ονομάζεται συστολική πίεση.  

Διαστολική Πίεση

Όταν η καρδιά σας είναι σε κατάσταση ηρεμίας, ανάμεσα στους χτύπους, πέφτει η αρτηριακή σας πίεση. Αυτή είναι η διαστολική πίεση.
 

Πώς μετράται η Πίεση

Η ανάγνωση της πίεσης του αίματος σας χρησιμοποιεί αυτές δύο αριθμούς της Υψηλής/Χαμηλής   ή   Συστολικής/Διαστολικής πίεσης και συνήθως γράφεται ο ένας πάνω από τον άλλο, όπως 120/80.    Εάν η ένδειξη της πίεσης του αίματός σας είναι 90/60 ή χαμηλότερη, τότε έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση.


Τι είναι φυσιολογική χαμηλή πίεση

Μερικοί άνθρωποι έχουν χαμηλή αρτηριακή πίεση όλη την ώρα, και δεν έχουν συμπτώματα ενώ η χαμηλή ανάγνωση της πίεσης είναι φυσιολογικό γι 'αυτούς.   Σε άλλα άτομα επίσης η αρτηριακή πίεση πέφτει κάτω από την κανονική, λόγω μιας ιατρικής κατάστασης ή ορισμένων φαρμάκων.  
 
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν συμπτώματα της χαμηλής πίεσης του αίματος κατά την έγερση, όταν σηκώνονται πολύ γρήγορα.  Χαμηλή αρτηριακή πίεση είναι ένα πρόβλημα μόνο εάν προκαλεί ζάλη, λιποθυμία ή σε ακραίες περιπτώσεις, σοκ.

Πηγή:

National Library of Medicine