Πλημμύρες

floods
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 10:57

Περίληψη

Οι πλημμύρες είναι κοινές και μπορεί να προκληθούν από καιρικές συνθήκες όπως δυνατή βροχή, καταιγίδες, τυφώνες, ή  τσουνάμι..   Οι πλημμύρες μπορεί επίσης να συμβούν όταν ένα ποτάμι ή ρέμα ξεχειλίζει από την κοίτη του του, όταν ένα ανάχωμα παραβιάζεται, ή όταν ένα φράγμα σπάει.     
 
Δυνατές πλημμύρες, οι οποίες μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα, συχνά σχηματίζουν ένα επικίνδυνο τοίχο  του νερού ο οποίος φέρει πέτρες, λάσπη,  συντρίμμια και μπορεί να σαρώσει τα περισσότερα πράγματα στην πορεία του.
 
 
Καλόν είναι να είστε ενήμεροι για τους κινδύνους των πλημμυρών ανεξάρτητα πού  ζείτε, αλλά ειδικά αν ζείτε σε μια χαμηλή περιοχή  κοντά σε νερό ή στο κάτω μέρος ενός φράγματος.  
 

Να έχετε ένα σχέδιο

Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας όπως το να έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.   Το στάδιο της προετοιμασίας μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε τον φόβο, το άγχος, και τις απώλειες.   
Αν πραγματικά αντιμετωπίσετε μια καταστροφή  θα είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε άγχος και να χρειαστείτε βοήθεια στην εξεύρεση τρόπων για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Πηγή:

National Library of Medicine