Πυρκαγιές

fires
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 10:58
Περίληψη
Είτε μια φωτιά συμβαίνει στο σπίτι σας ή στην άγρια φύση, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.
 
Η Φωτιά εξαπλώνεται γρήγορα και δεν υπάρχει χρόνος για να συγκεντρωθούν τα τιμαλφή ή να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση. Σε μόλις δύο λεπτά, μια πυρκαγιά μπορεί να γίνει απειλητική για τη ζωή σας και σε πέντε μόλις λεπτά, ένα σπίτι μπορεί να τυλιχθεί στις φλόγες.

Κίνδυνοι

Η Θερμότητα και ο καπνός από την πυρκαγιά μπορεί να είναι περισσότερο επικίνδυνο από τις φλόγες, καθώς εισπνέοντας τον σούπερ-θερμό αέρα μπορεί να κάψει τους πνεύμονές σας. Η φωτιά επίσης παράγει δηλητηριώδη αέρια που σας κάνουν να αποπροσανατολίζεστε και να αισθάνεστε υπνηλία.    Αντί να ξυπνήσετε από μια φωτιά μπορεί να πέσετε σε βαθύτερο ύπνο και να πάθετε ασφυξία ή να καείτε.

Πρόληψη

Πρόληψη των πυρκαγιών είναι ένα σημαντικό μέρος της πυρασφάλειας. Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας πυρκαγιάς, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας όπως το να έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.   Το στάδιο της προετοιμασίας μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε τον φόβο, το άγχος, και τις απώλειες.   Αν όμως  αντιμετωπίσετε πραγματικά μια καταστροφή, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε άγχος και θα χρειαστεί να αναζητήσετε βοήθεια στην εξεύρεση τρόπων για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Πηγή:

National Library of Medicine