Σεισμοί

earthquake
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 10:58

Περίληψη

Ένας σεισμός συμβαίνει όταν δύο πλάκες της γης γλιστρήσουν ξαφνικά μακριά η μία από το άλλη. Οι σεισμοί χτυπούν ξαφνικά, βίαια, και χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.
 
Αν ένας σεισμός συμβαίνει σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, μπορεί να προκαλέσει υλικές ζημιές, τραυματισμούς , και ακόμη και θανάτους.    Επίσης εάν ζείτε σε μια παράκτια περιοχή, υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσει τον σεισμό ένα τσουνάμι.    Οι Ζημιές από σεισμούς μπορεί να είναι μεγάλες και πολλαπλές καθώς μπορεί να προκληθούν πλημμύρες  ή και πυρκαγιές.
 
Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.   Ένα από αυτά είναι να  έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που να περιγράφει τι θα κάνετε σε περίπτωση καταστροφής.    Το να είστε προετοιμασμένοι βοηθάει με το να μειώνει το φόβο, το άγχος, και τις πιθανές απώλειες.    Όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με μια καταστροφή, είναι φυσιολογικό να αισθανθείτε πολύ αγχωμένοι και να χρειαστείτε βοήθεια στην εξεύρεση τρόπων για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Πηγή:

National Library of Medicine