Πυρετός της κοιλάδας

Coccidioidomycosis
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 12:11

Περίληψη

Ο Πυρετός της κοιλάδας είναι μια ασθένεια που προκαλείται από ένα μύκητα (ή μούχλα) που ονομάζεται Coccidioides.  Οι μύκητες ζουν στο έδαφος των ξηρών περιοχών, όπως οι νοτιοδυτικές ΗΠΑ.  
 

Μετάδοση

Μπορείτε να το κολλήσετε μέσω της αναπνοής, εισπνέοντας τα σπόρια του μύκητα. Η μόλυνση δεν μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο.

Παράγοντες Κινδύνου

Ο καθένας μπορεί να κολλήσει τον Πυρετό της Κοιλάδας, αλλά είναι πιο συχνός μεταξύ των ηλικιωμένων, ιδιαίτερα εκείνων των 60 και άνω.  Οι άνθρωποι που έχουν πρόσφατα μετακομίσει σε μια περιοχή όπου εμφανίζεται διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για λοίμωξη.

Άλλοι άνθρωποι που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο περιλαμβάνουν:
• Εργαζόμενους σε θέσεις εργασίας που τους εκθέτουν σε σκόνη εδάφους. Αυτές περιλαμβάνουν εργαζόμενους στις κατασκευές, εργάτες γεωργικών εργασιών, και στρατιωτικές δυνάμεις στην διάρκεια ασκήσεων.
• Αφροαμερικανοί και Ασιάτες
• Γυναίκες στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης
• Ατομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα

Συμπτώματα

Ο Πυρετός της κοιλάδας είναι συχνά ήπιος, χωρίς συμπτώματα. Εάν έχετε συμπτώματα, αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν παρόμοια με της γρίππης, πυρετό, βήχα, κεφαλαλγία, εξάνθημα και μυαλγίες.  Οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται καλύτερα μέσα σε μερικές εβδομάδες ή μήνες. Ένας μικρός αριθμός ανθρώπων μπορεί να αναπτύξει μια χρόνια πνευμονία ή εκτεταμένη μόλυνση.

Διάγνωση

Ο Πυρετός της κοιλάδας μπορεί να διαγνωστεί με εξετάσεις αίματος, και άλλων σωματικών υγρών, ή  ιστών.  
 

Θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι με οξεία λοίμωξη γίνονται καλύτερα χωρίς θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσουν αντιμυκητιασικά φάρμακα για οξείες λοιμώξεις.  Οι σοβαρές λοιμώξεις απαιτούν οπωσδήποτε αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Πηγή:

National Library of Medicine