Ακράτεια ούρων

Urinary Incontinence
Τελευταία ενημέρωση: Τετ, 29/03/2017 - 21:12

Περίληψη

Η ακράτεια ούρων (UI) είναι η απώλεια του ελέγχου της κύστης.
 
Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από την ήπια διαρροή μέχρι την ανεξέλεγκτη διαβροχή.    Μπορεί να συμβεί στον καθένα, αλλά γίνεται πιο συχνή με την ηλικία, ενώ οι γυναίκες βιώνουν ακράτεια ούρων δύο φορές πιο συχνά από όσο οι άνδρες.
 

Αιτίες της ακράτειας ούρων

Τα περισσότερα προβλήματα ελέγχου της κύστης συμβαίνουν όταν οι μύες είναι πολύ ασθενείς ή πολύ ενεργοί.  
 
Εάν οι μύες που κρατούν την κύστη σας κλείσουν και είναι αδύναμοι, μπορεί να έχετε ατυχήματα, όταν φτερνίζεστε, γελάτε ή σηκώνετε ένα βαρύ αντικείμενο.   Αυτή είναι η ακράτεια ούρων λόγω στρες.
 
Αν οι μύες της ουροδόχου κύστης γίνουν πάρα πολύ ενεργοί, μπορεί να αισθανθείτε μια έντονη επιθυμία να πάτε στην τουαλέτα, ειδικά αν έχετε λίγα ούρα στην ουροδόχο κύστη σας. Αυτό είναι επιτακτική ακράτεια ή υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη. Υπάρχουν και άλλες αιτίες της ακράτειας, όπως τα προβλήματα του προστάτη και η νευρική βλάβη.

Αντιμετώπιση και θεραπείες της ακράτειας ούρων

Η θεραπεία εξαρτάται από το είδος του προβλήματος που έχετε και τι ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας.   Μπορεί να περιλαμβάνει απλές ασκήσεις, φάρμακα, ειδικές συσκευές για διαδικασίες που προβλέπονται από το γιατρό σας,  ή την χειρουργική επέμβαση.

Πηγή:

National Library of Medicine