Νεανική Αρθρίτιδα

juvenile arthritis
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 24/02/2017 - 19:40

Περίληψη

Νεανική αρθρίτιδα (JA) είναι η αρθρίτιδα που συμβαίνει σε παιδιά.
Προκαλεί οίδημα στις αρθρώσεις, πόνο, δυσκαμψία, και απώλεια της κίνησης.  Μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε άρθρωση, αλλά είναι πιο συχνή στα γόνατα, χέρια και πόδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει επίσης τα εσωτερικά όργανα.

Ο πιο κοινός τύπος νεανικής αρθρίτιδας που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι η νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα.  Υπάρχουν πολλές άλλες μορφές αρθρίτιδας που επηρεάζουν παιδιά.
 

Συμπτώματα

Ένα πρώιμο σημάδι της JA μπορεί να είναι χωλότητα το πρωί, και συμπτώματα τα οποία μπορεί να έρχονται και να φεύγουν.  Μερικά παιδιά έχουν μόνο μία ή δύο εξάρσεις ενώ άλλα έχουν συμπτώματα που ποτέ δεν περνάνε.  Η νεανική αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ανάπτυξης και φλεγμονή των ματιών σε ορισμένα παιδιά.

Αιτίες

Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι προκαλεί την νεανική αρθρίτιδα, καθώς οι περισσότεροι τύποι είναι αυτοάνοσες διαταραχές.   Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο βοηθά συνήθως την καταπολέμηση των λοιμώξεων στο σώμα σας, προσβάλλει τους ίδιους τους ιστούς του σώματός σας.

Διάγνωση

Η νεανική αρθρίτιδα μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί.  Ο γιατρός σας μπορεί να κάνει μια φυσική εξέταση, εργαστηριακές εξετάσεις και ακτινογραφίες.  Μια ομάδα γιατρών αντιμετωπίζει συνήθως καλύτερα την νεανική αρθρίτιδα.

Αντιμετώπιση

Τα Φάρμακα και η φυσικοθεραπεία συνδυαστικά μπορεί να βοηθήσουν την διατήρηση της κυκλοφορίας και να μειώσουν την διόγκωση και τον πόνο. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία των επιπλοκών.

Πηγή:

National Library of Medicine