Ηρωίνη

heroin
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 09/02/2017 - 11:30

Περίληψη

Η ηρωίνη είναι μια λευκή ή καφέ σκόνη ή μια μαύρη, κολλώδης ουσία.
 
Είναι κατασκευασμένη από τη μορφίνη, μια φυσική ουσία του seedpod, του ασιατικού φυτού παπαρούνας.  Μπορεί να αναμιχθεί με νερό για ένεση με μια βελόνα.  Η ηρωίνη μπορεί επίσης να καπνιστεί ή να εισπνευστεί από τη μύτη.    Όλοι αυτοί οι τρόποι λήψης ηρωίνης τη στέλνουν στον εγκέφαλο πολύ γρήγορα, γεγονός που την καθιστά πολύ εθιστική.
 

Τα προβλήματα υγείας από την ηρωίνη

Σημαντικά προβλήματα υγείας από την ηρωίνη περιλαμβάνουν αποβολές, καρδιακές μολύνσεις και το θάνατο από υπερβολική δόση.  Οι άνθρωποι που κάνουν την ένεση του ναρκωτικού κινδυνεύουν επίσης να κολλήσουν μολυσματικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του HIV / AIDS και της ηπατίτιδας.

Οι κίνδυνοι από την χρήση της ηρωίνης και η στέρηση

Η τακτική χρήση της ηρωίνης μπορεί να οδηγήσει σε ανοχή της. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να παίρνουν όλο και περισσότερο φάρμακο για να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Σε υψηλότερες δόσεις με την πάροδο του χρόνου, το σώμα γίνεται εξαρτημένο από την ηρωίνη.
 
Αν οι εξαρτημένοι χρήστες σταματήσουν την ηρωίνη, έχουν συμπτώματα στέρησης. Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ανησυχία των μυών και πόνο στα οστά, διάρροια και εμετό, κρυάδες και τρόμους.

Πηγή:

National Library of Medicine