Μαριχουάνα

Marijuana
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 09/02/2017 - 11:27

Περίληψη

Η μαριχουάνα είναι ένα πράσινο, καφέ, γκρι ή μείγμα αποξηραμένων φύλλων από το φυτό μαριχουάνα.
 
Μπορεί να τυλίγονται και να καπνίζονται σαν ένα τσιγάρο ή πούρο ή να καπνίζονται με ένα σωλήνα. Μερικές φορές οι άνθρωποι τα αναμιγνύουν σε τρόφιμα ή το εισπνέουν χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα.
 

Επιπτώσεις από την χρήση Μαριχουάνας 

Η μαριχουάνα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τη μνήμη, τη μάθηση και τη συμπεριφορά. Το κάπνισμα της μπορεί επίσης να προκαλέσει μερικά αναπνευστικά προβλήματα, όπως και το κάπνισμα των τσιγάρων.    Μερικοί άνθρωποι εθίζονται στη μαριχουάνα για ένα διάστημα μετά τη χρήση της, πράγμα που είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν χρησιμοποιούν μαριχουάνα καθημερινά ή αν άρχισαν να τη χρησιμοποιούν όταν ήταν έφηβοι.

Θεραπευτικές χρήσεις της Μαριχουάνας

Ορισμένα κράτη έχουν εγκρίνει την "ιατρική μαριχουάνα" για να διευκολύνουν τα συμπτώματα των διαφόρων προβλημάτων υγείας. Ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)  των ΗΠΑ δεν έχει εγκρίνει το φυτό μαριχουάνα ως φάρμακο.  Ωστόσο, έχουν υπάρξει επιστημονικές μελέτες των κανναβινοειδών, των χημικών ουσιών που περιέχει η μαριχουάνα.     Αυτό έχει οδηγήσει σε έγκριση από τον FDA για δύο φάρμακα που περιέχουν THC, το ενεργό συστατικό της μαριχουάνας.
 
Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ναυτίας που προκαλείται από τη χημειοθεραπεία και την αύξηση της όρεξης σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρή απώλεια βάρους από τον ιό HIV / AIDS.   Οι επιστήμονες κάνουν περισσότερη έρευνα με την μαριχουάνα και τα συστατικά της για τη θεραπεία πολλών ασθενειών και παθήσεων.

Πηγή:

National Library of Medicine