Υπογλυκαιμία

Hypoglycemia
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 03/02/2017 - 11:47

Περίληψη

Υπογλυκαιμία σημαίνει χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ή σακχάρου στο αίμα.
 
Το σώμα σας χρειάζεται τη γλυκόζη για να έχει αρκετή ενέργεια.   Όταν τρώτε, το αίμα σας απορροφά τη γλυκόζη. Εάν φάτε περισσότερη ζάχαρη από τις ανάγκες του σώματός σας, οι μύες σας και το συκώτι αποθηκεύουν όση περισσεύει. 
 
Όταν το σάκχαρο στο αίμα σας αρχίζει να πέφτει, μια ορμόνη δίνει εντολή στο συκώτι σας να απελευθερώσει γλυκόζη.    Στους περισσότερους ανθρώπους, αυτό παράγει σάκχαρο στο αίμα. Αν δεν το κάνει, έχετε υπογλυκαιμία και το σάκχαρο στο αίμα σας μπορεί να είναι επικίνδυνα χαμηλό.
 

Τα συμπτώματα της Υπογλυκαιμίας περιλαμβάνουν:

  • Πείνα.
  • Αστάθεια.
  • Ζαλάδα.
  • Σύγχυση.
  • Δυσκολία στην ομιλία.
  • Αίσθημα άγχους ή αδυναμία.

Πώς αντιμετωπίζεται η Υπογλυκαιμία

Σε άτομα με διαβήτη η υπογλυκαιμία είναι συχνά μια παρενέργεια των φαρμάκων του διαβήτη. Η λήψη τροφής ή κάποιου υγρού με υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει. Εάν αυτό συμβαίνει συχνά, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, καθώς μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει το σχέδιο θεραπείας σας.
 
Μπορεί επίσης να έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, χωρίς να έχετε διαβήτη. Οι αιτίες περιλαμβάνουν ορισμένα φάρμακα ή ασθένειες, ελλείψεις  σε ορμόνη ή ένζυμο και όγκους. Οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να βρείτε την αιτία.
 
Το είδος της θεραπείας εξαρτάται από τους λόγους για τους οποίους έχετε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πηγή:

National Library of Medicine