Διαγνωστική Απεικόνιση

imaging tests
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 12:20

Περίληψη

Οι Διαγνωστικές Απεικονίσεις επιτρέπουν στους γιατρούς να αναζητούν μέσα στο σώμα σας ενδείξεις σχετικά με μια ιατρική κατάσταση.   Μια ποικιλία των μηχανημάτων και των τεχνικών μπορεί να δημιουργήσει εικόνες των δομών και δραστηριοτήτων μέσα στο σώμα σας. Το είδος της απεικόνισης που ο γιατρός σας χρησιμοποιεί εξαρτάται από τα συμπτώματά σας και το μέρος του σώματός σας που εξετάζεται.

Απεικονιστικές Τεχνολογίες περιλαμβάνουν:

• Ακτίνες Χ
• Αξονική τομογραφία
• Σαρώσεις πυρηνικής ιατρικής
• Μαγνητική τομογραφία
• Υπέρηχος
 
Πολλές απεικονιστικές εξετάσεις είναι ανώδυνες και εύκολες.  Κάποιες άλλες όμως απαιτούν να μένετε ακίνητοι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε ένα μηχάνημα, πράγμα που μπορεί να είναι δυσάρεστο.  Ορισμένες εξετάσεις επίσης συνεπάγονται έκθεση σε μικρή ποσότητα ακτινοβολίας.
 
Για ορισμένες απεικονιστικές εξετάσεις, οι γιατροί τοποθετούν μια μικροσκοπική κάμερα που συνδέεται με ένα μακρύ, λεπτό σωλήνα στο σώμα σας, ένα εργαλείο που ονομάζεται πεδίο.  Ο γιατρός κινείται μέσω μιας διόδου ή άνοιγμα στο σώμα  για να δει μέσα σε ένα συγκεκριμένο όργανο, όπως την καρδιά, τους πνεύμονες, ή το παχύ έντερο.  Οι διαδικασίες αυτές συχνά απαιτούν αναισθησία.

Πηγή:

National Library of Medicine