Αντισύλληψη

birth control
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 12:30

Περίληψη

Ο έλεγχος των γεννήσεων, επίσης γνωστή ως μέθοδος αντισύλληψης, έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει την εγκυμοσύνη.    Οι μέθοδοι ελέγχου των γεννήσεων μπορεί να λειτουργήσουν με μια σειρά από διαφορετικούς τρόπους.:

Μέθοδοι

• Εμποδίζοντας το σπέρμα από το να φτάσει τα ωάρια.   Διάφοροι τύποι αντισύλληψης αυτής της μεθόδου περιλαμβάνουν τα προφυλακτικά,  διαφράγματα, και αντισυλληπτικά σφουγγάρια.
• Κρατώντας τις ωοθήκες της γυναίκας από το να απελευθερώσουν αυγά που θα μπορούσαν να γονιμοποιηθούν.    Αυτοί οι τύποι περιλαμβάνουν  αντισυλληπτικά χάπια, κολπικοί δακτύλιοι, και τα χάπια επείγουσας αντισύλληψης.
• IUDs, οι συσκευές που εμφυτεύονται στη μήτρα. Μπορούν να διατηρούνται στη θέση τους για πολλά χρόνια.
• Αποστείρωση,   η οποία εμποδίζει μόνιμα μια γυναίκα από το να μείνει έγκυος ή έναν άνδρα από το να είναι σε θέση να κάνει μια γυναίκα έγκυο.
 

Τι ταιριάζει σε εσάς

Η επιλογή σας του ελέγχου των γεννήσεων πρέπει να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν την υγεία σας,  την συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας,  τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων,  καθώς και την επιθυμία σας να κάνετε  παιδιά στο μέλλον.
 
Ο γυναικολόγος σας  μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη μορφή ελέγχου των γεννήσεων για εσάς.

Πηγή:

National Library of Medicine