Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 19:45
Περίληψη
Το να ακολουθείτε ασφαλή βήματα στο χειρισμό των τροφίμων, το μαγείρεμα και την αποθήκευση τους, μπορεί να αποτρέψει τροφικές ασθένειες.
Υπάρχουν τέσσερα βασικά βήματα για την ασφάλεια των τροφίμων στο σπίτι:
- Να καθαρίζετε και να πλένετε πάντα τα φρούτα και τα λαχανικά, τα χέρια, τους μετρητές και τα μαγειρικά σκεύη.
- Να αποθηκεύτε σε ξεχωριστό μέρος τα ωμά τρόφιμα. Επειδή τα μικρόβια μπορούν να εξαπλωθούν από τη μία τροφή στην άλλη.
- Να μαγειρεύετε τα τρόφιμα και να τα διατηρείτε ζεστά. Η θερμότητα σκοτώνει τα μικρόβια.
- Να κρατάτε κρύα τα τρόφιμα και να τα βάζετε στο ψυγείο αμέσως.
Συμβουλές
Στο μπακάλικο να αποφεύγετε τα δοχεία που έχουν διόγκωση ή τα βάζα που έχουν ρωγμές ή χαλαρά πώματα.
Ελέγξτε τα πακέτα για να βεβαιωθείτε ότι τα τρόφιμα δεν έχουν λήξει.
Πηγή:
National Library of Medicine