Θυλακίτιδα

bursitis
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 24/02/2017 - 19:36

Περίληψη

Ενας θύλακας (bursa) είναι ένας μικρός σάκος γεμάτος υγρό, που λειτουργεί ως μαξιλάρι μεταξύ των οστών και άλλων κινούμενων τμημάτων, όπως οι μύες, τένοντες, ή το δέρμα.
 
Θυλακίτιδα συμβαίνει όταν ένας θύλακος αποκτά φλεγμονή.  Οι άνθρωποι αποκτούν θυλακίτιδα με την υπερβολική χρήση ενός συνδέσμου, η οποία μπορεί επίσης να προκληθεί από έναν τραυματισμό.

Παράγοντες Κινδύνου

Συνήθως εμφανίζεται στο γόνατο ή τον αγκώνα, όπου το γονάτισμα ή το να ακουμπάτε τους αγκώνες σας σε μια σκληρή επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να κάνει έναρξη θυλακίτιδας.   Επίσης κάνοντας τα ίδια είδη των κινήσεων κάθε μέρα ή βάζοντας πίεση στις αρθρώσεις αυξάνει τον κίνδυνο.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της θυλακίτιδα περιλαμβάνουν πόνο και πρήξιμο. Ο γιατρός σας θα διαγνώσει θυλακίτιδα με μια φυσική εξέταση και εξετάσεις όπως ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες. Αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να λάβει ρευστό από την πρησμένη περιοχή για να βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από μια μόλυνση.

Αντιμετώπιση

Η θεραπεία της θυλακίτιδας περιλαμβάνει ανάπαυση, φάρμακα για τον πόνο, ή και πάγο.  Αν δεν υπάρξει βελτίωση,  ο γιατρός σας μπορεί να εισάγει ένα φάρμακο στην περιοχή γύρω από τον πρησμένο θύλακα.  Αν ο σύνδεσμος εξακολουθεί να μην βελτιώνεται μετά από 6 έως 12 μήνες, τότε μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των ζημιών και να ανακουφίσει την πίεση στο θύλακο.

Πηγή:

National Library of Medicine