Φάρμακα και Παιδιά

Medicines and Children
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 16/02/2017 - 13:43

Περίληψη

Όταν πρόκειται για τη λήψη φαρμάκων, τα παιδιά δεν είναι απλά μικροί ενήλικες.  
 
Για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, υπάρχει μια ενότητα "Παιδιατρική" στην ετικέτα. Αναφέρει αν το φάρμακο έχει μελετηθεί για το αποτελέσμα του στα παιδιά. Επίσης σας λέει, τι ηλικίες έχουν μελετηθεί.
 
Εκτός από φάρμακα για τον πυρετό ή τον πόνο, τα περισσότερα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα δεν έχουν στην πραγματικότητα μελετηθεί σε παιδιά για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια ή τη χορήγηση.
 

Μάθετε πώς να ακολουθείτε την ετικέτα του φαρμάκου

Όταν δίνετε το φάρμακο στο παιδί σας, να είστε σίγουροι ότι δίνετε το σωστό φάρμακο και τη σωστή ποσότητα. Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας.
 
Χρησιμοποιήστε τη σωστή συσκευή δοσολογίας. Δεν είναι ότι καλύτερο αν η ετικέτα λέει δύο κουταλάκια του γλυκού και χρησιμοποιείται ένα κύπελλο δοσολογίας με ίντσες.  Να πάρετε την κατάλληλη συσκευή μέτρησης. Μην αντικαθιστάτε με ένα άλλο εργαλείο, όπως ένα κουτάλι κουζίνας.
 
Συζητήστε πάντα με το γιατρό σας, το φαρμακοποιό ή άλλο φορέα υγειονομικής περίθαλψης πριν δώσετε δύο φάρμακα ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε μια πιθανή υπερδοσολογία ή μια ανεπιθύμητη αλληλεπίδραση. Ακολουθήστε τις συστάσεις ηλικίας και όριο βάρους. Αν η ετικέτα λέει δεν δίνετε στα παιδιά κάτω από μια ορισμένη ηλικία ή βάρος μην το κάνετε.

Πηγή:

National Library of Medicine