Ψευδής Καπούλια

Croup
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 28/02/2017 - 12:54

Περίληψη

Ψευδής Καπούλια ή Croup  είναι Οξεία Λαρυγγίτιδα,  μια φλεγμονή των φωνητικών χορδών (λάρυγγας) και των αεραγωγών (τραχεία).   Προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, έντονο βήχα, και μια βραχνή φωνή.
 

Αιτίες

Η αιτία είναι συνήθως ένας ιός, συχνά ιός παραγρίπης - parainfluenza. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν τις αλλεργίες και παλινδρόμηση.

Συμπτώματα

Η Οξεία Λαρυγγίτιδα Καπούλια συχνά ξεκινάει σαν ένα κρύωμα, και στη συνέχεια, όμως οι φωνητικές χορδές και η τραχεία πρήζονται, προκαλώντας την βραχνάδα και το βήχα.   Μπορεί επίσης να υπάρχει πυρετός και υψίσυχνος θόρυβος κατά την αναπνοή.  Τα συμπτώματα είναι συνήθως χειρότερα τη νύχτα, και θα διαρκέσουν για περίπου τρεις έως πέντε ημέρες.
 
Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 3 ετών έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καπούλια. Μπορούν επίσης να έχουν περισσότερο σοβαρά συμπτώματα. 
 
Η Οξεία Λαρυγγίτιδα Καπούλια είναι πιο κοινή το φθινόπωρο και το χειμώνα.
 

Αντιμετώπιση

Οι περισσότερες περιπτώσεις ιογενούς Λαρυγγίτιδας Καπούλια είναι ήπιες και μπορεί να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.   Σπανιότερα η λαρυγγίτιδα αυτή μπορεί να γίνει σοβαρή και παρεμβαίνει στην αναπνοή του παιδιού σας.   Εάν ανησυχείτε για την αναπνοή του παιδιού σας, καλέστε τον γιατρό σας αμέσως.

Πηγή:

National Library of Medicine