Θέματα Υγείας Αγροτικών περιοχών

Rural Health Concerns
Τελευταία ενημέρωση: Τετ, 22/03/2017 - 12:51

Περίληψη

Οι άνθρωποι στις αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν κάποια διαφορετικά θέματα υγείας από ό, τι οι άνθρωποι που ζουν σε πόλεις και κωμοπόλεις.
 
Όταν οι άνθρωποι ζουν σε μια απομακρυσμένη περιοχή, μπορεί ακόμη και να έχουν πρόβλημα στο να λάβουν υγειονομική περίθαλψη,   Οι ίδιοι μπορεί να μην είναι σε θέση να φτάσουν σε ένα νοσοκομείο γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 
Μπορεί, επίσης, να δυσκολεύονται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να κάνουν εξετάσεις ρουτίνας και ακτινογραφίες.  Οι αγροτικές περιοχές συχνά έχουν λιγότερους γιατρούς και οδοντιάτρους και  μπορεί να μην είναι διαθέσιμοι όλοι οι ειδικοί.

Κίνδυνοι για την Υγεία σε Αγροτικές περιοχές

Επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να λάβουν υγειονομική φροντίδα, τα προβλήματα υγείας σε κατοίκους της υπαίθρου μπορεί να είναι πιο σοβαρά από τη στιγμή που έχουν διαγνωστεί.
 
Οι άνθρωποι σε αγροτικές περιοχές έχουν υψηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών από ό, τι οι άνθρωποι στις αστικές περιοχές. Έχουν επίσης υψηλότερα ποσοστά ορισμένων τύπων καρκίνου, από την έκθεση σε χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη γεωργία.

Πηγή:

National Library of Medicine