Τι προβλήματα ή καταστάσεις υγείας είναι συγκεκριμένα μόνο στις γυναίκες;

women health2
Τελευταία ενημέρωση: Τετ, 26/04/2017 - 15:14

____________________

Κατηγορία:  Γυναίκες

 

Οι γυναίκες βιώνουν μοναδικά θέματα υγείας και καταστάσεις, από την εγκυμοσύνη και την εμμηνόπαυση σε γυναικολογικές παθήσεις, όπως τα ινομυώματα της μήτρας και των διαταραχών του πυελικού εδάφους.

Τα θέματα υγείας που αναφέρονται παρακάτω αφορούν μόνο τις γυναίκες.  Κάποιες άλλες καταστάσεις αφορούν επίσης τους άνδρες αλλά επηρεάζουν  κύριο λόγο ή περισσότερο σοβαρά τις γυναίκες.   Επειδή η υγεία των γυναικών είναι τόσο ευρεία, κάποια  θέματα υγείας μπορεί να περιλαμβάνουν συνδέσμους για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα.

 

Γυναικολογική υγεία και διαταραχές

που επηρεάζουν τις γυναίκες περιλαμβάνουν εμμηνόρροια και ανωμαλίες της εμμηνόρροιας, και την υγεία του ουροποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ακράτειας ούρων και διαταραχές του πυελικού εδάφους,   και διαταραχών όπως η βακτηριακή κολπίτιδακολπίτιδα, ινομυώματα της μήτρας, και αιδοιοδυνία.

Θέματα της εγκυμοσύνης

περιλαμβάνουν τη φροντίδα προ της σύλληψης,  και την  προγεννητική φροντίδα, την απώλεια της εγκυμοσύνης (αποβολής και θνησιγένειας), πρόωρες οδύνες και πρόωρο τοκετό, σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS),  του θηλασμού και γενετικές ανωμαλίες.

Διαταραχές που σχετίζονται με τη στειρότητα

περιλαμβάνουν ινομυώματα της μήτραςσύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκώνενδομητρίωση, και πρωτογενή ανεπάρκεια των ωοθηκών.

Άλλες διαταραχές και καταστάσεις

που επηρεάζουν μόνο τις γυναίκες περιλαμβάνουν το σύνδρομο Turnerσύνδρομο Rettκαρκίνο των ωοθηκών, και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ζητήματα που σχετίζονται με τη γενική υγεία και ευεξία των γυναικών

περιλαμβάνουν την βία κατά των γυναικών,  γυναίκες με αναπηρία, και τις μοναδικές προκλήσεις τους:  την οστεοπόρωση,  την υγεία των οστών,  και την εμμηνόπαυση.

 

Κατηγορία:  Γυναίκες

 

Source:  National Institutes of Health