Καρδιακό επεισόδιο

heart attack
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 23:24

Περίληψη

Η καρδιά έχει ένα εσωτερικό ηλεκτρικό σύστημα που ελέγχει το ρυθμό του καρδιακού παλμού. Διάφορα προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, που ονομάζονται αρρυθμίες. 

Συμπτώματα

Υπάρχουν πολλοί τύποι αρρυθμίας.  Κατά τη διάρκεια μιας αρρυθμίας, η καρδιά μπορεί να κτυπάει πάρα πολύ γρήγορα, πολύ αργά, ή μπορεί να σταματήσει να χτυπά. Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή (SCA) συμβαίνει όταν η καρδιά αναπτύσσει μια αρρυθμία που προκαλεί το σταμάτημα της λειτουργίας της.   Αυτό είναι διαφορετικό από μια καρδιακή προσβολή, όπου η καρδιά συνήθως συνεχίζει να κτυπά, αλλά η ροή του αίματος προς την καρδιά είναι αποκλεισμένη.

Αιτίες

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες της καρδιακής αρρυθμίας.  Αυτές περιλαμβάνουν την στεφανιαία νόσο, σωματική καταπόνηση, και κάποιες κληρονομικές διαταραχές.  Μερικές φορές δεν υπάρχει κάποια γνωστή αιτία για την αρρυθμία.

Θεραπείες

Χωρίς ιατρική φροντίδα, το άτομο θα πεθάνει μέσα σε λίγα λεπτά.  Οι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν αν έχουν νωρίς απινίδωση.   Η απινίδωση στέλνει ένα ηλεκτρικό σοκ για την αποκατάσταση του καρδιακού ρυθμού σε φυσιολογικά επίπεδα.   Θα πρέπει να δώσετε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) σε ένα άτομο που έχει καρδιακή αρρυθμία μέχρι να γίνει απινίδωση.
 
Αν είχατε ήδη μια καρδιακή αρρυθμία, ένας εμφυτεύσιμος καρδιακός απινιδωτής (ICD) μειώνει την πιθανότητα θανάτου από μια δεύτερη.

Πηγή:

National Library of Medicine