Κρεατοελιές

skin moles
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 02/02/2017 - 11:07

Περίληψη

Οι κρεατοελιές είναι όγκοι στο δέρμα, οι οποίοι συμβαίνουν όταν τα κύτταρα χρωστικής ουσίας του δέρματος, που ονομάζονται μελανοκύτταρα, μεγαλώνουν σε ομάδες.

Οι κρεατοελιές είναι πολύ συχνές, και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μεταξύ 10 και 40 από αυτές.  Ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει νέα μόρια από καιρό σε καιρό, συνήθως μέχρι την ηλικία των 40.  Σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, έχουν την τάση να μαραζώνουν.

Συμπτώματα

Οι κρεατοελιές είναι συνήθως ροζ, μπεζ ή καφέ. Μπορεί να είναι επίπεδες ή εξογκωμένες.  Συνήθως είναι στρογγυλές ή οβάλ και όχι μεγαλύτερες από μια γόμα μολυβιού.

Θεραπείες

Περίπου ένας στους δέκα ανθρώπους έχει τουλάχιστον μία ασυνήθιστη κρεατοελιά, που μοιάζει διαφορετική από μια συνηθισμένη. Αυτές καλούνται δυσπλαστικοί σπίλοι και έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τις συνηθισμένες για να εξελιχθούν σε μελάνωμα, έναν τύπο καρκίνου του δέρματος.
 
Θα πρέπει να έχετε έναν γιατρό που να ελέγξει τις κρεατοελιές σας, εάν φαίνονται ασυνήθιστες, μεγάλες, ή με αλλαγές στο χρώμα ή το σχέδιο, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Πηγή:

National Library of Medicine