Λοιμώξεις Tinea

Tinea Athlete's_foot
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 27/01/2017 - 12:15

Περίληψη

Η Tinea είναι το όνομα μιας ομάδας ασθενειών που προκαλούνται από τον μύκητα Τριχόφυτο.  
 
Οι τύποι tinea περιλαμβάνουν την Τριχοφυτίαση (Ringworm), παραλλαγές της οποίας ανάλογα με το πού εμφανίζονται είναι το πόδι του Αθλητή, η φαγούρα της Βουβωνικής χώρας, και φαγούρα στο τριχωτό τηςκεφαλής.
 
Αυτές οι λοιμώξεις δεν είναι συνήθως σοβαρές, αλλά μπορεί να είναι δυσάρεστες. Μπορείτε να τις αποκτήσετε αγγίζοντας ένα μολυσμένο άτομο, από επιφάνειες υγρασίας όπως τα πατώματα ντους ή ακόμη και από ένα κατοικίδιο ζώο.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα εξαρτώνται από την προσβεβλημένη περιοχή του σώματος:
 
  • Η Τριχοφυτίαση (Ringworm) είναι ένα κόκκινο εξάνθημα του δέρματος που σχηματίζει ένα δακτύλιο γύρω από την κανονική εμφάνιση του δέρματος και στο σώμα περιγράφεται σαν λειχήνες. Δεν το προκαλεί ένα σκουλήκι.
  • Η Τριχοφυτίαση (Ringworm) του τριχωτού της κεφαλής προκαλεί φαγούρα και κόκκινες κηλίδες στο κεφάλι σας. Μπορεί να αφήσει φαλακρά σημεία.  Συνήθως επηρεάζει τα παιδιά.
  • Η Τριχοφυτίαση (Ringworm) στα πόδια (το πόδι του Αθλητή)  προκαλεί φαγούρα, κάψιμο και σκασμένο δέρμα μεταξύ των δακτύλων σας.
  • Η φαγούρα της Βουβωνικής περιοχής προκαλεί φαγούρα, κάψιμο και εξάνθημα στη βουβωνική χώρα σας.

Αντιμετώπιση

Μη συνταγογραφούμενες κρέμες και πούδρες θα σας απαλλάξουν από πολλές λοιμώξεις tinea, ιδιαίτερα για το πόδι του αθλητή και την βουβωνική φαγούρα. Άλλες πιο σοβαρές περιπτώσεις απαιτούν ιατρική συνταγή.

Πηγή:

National Library of Medicine