Υψηλή Αρτηριακή Πίεση στην Εγκυμοσύνη

Pregnancy High Blood Pressure
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 23/05/2017 - 14:31

Περίληψη

Εάν είστε έγκυος, η Υψηλή Αρτηριακή Πίεση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για εσάς και το αγέννητο μωρό σας.
 
Μπορεί να είχατε υψηλή αρτηριακή πίεση πριν μείνετε έγκυος. Ή μπορείτε να νοσήσετε όταν είστε έγκυος - μια κατάσταση που ονομάζεται υπέρταση κύησης.   Μπορεί το μωρό να έχει χαμηλό βάρος γέννησης ή πρόωρο τοκετό.
 

Αντιμετώπιση της υψηλής πίεσης στην εγκυμοσύνη

Ο έλεγχος της αρτηριακής σας πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το να πάρετε την τακτική προγεννητική φροντίδα είναι σημαντικά για την υγεία σας και για την υγεία του μωρού σας. 
 
Οι θεραπείες για την υψηλή πίεση του αίματος κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να περιλαμβάνουν στενή παρακολούθηση του μωρού,  αλλαγές στον τρόπο ζωής της εγκύου και ορισμένα φάρμακα.

Προεκλαμψία στην 20η εβδομάδα

Ορισμένες έγκυες γυναίκες με υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να αναπτύξουν προεκλαμψία η οποία είναι μια ξαφνική αύξηση της αρτηριακής πίεσης μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.
 
Μπορεί να είναι απειλητική για τη δική σας ζωή και τη ζωή του αγέννητου μωρού, και δεν υπάρχει αποδεδειγμένος τρόπος για να αποτραπεί.
 
Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν συμπτώματα της προεκλαμψίας παρακολουθούνται στενά για να μειώσουν ή να αποφύγουν επιπλοκές.   Ο μόνος τρόπος για να θεραπευτεί η προεκλαμψία είναι η  "γέννα".
 

Πηγή:

National Library of Medicine