Όγκοι και Εγκυμοσύνη

Pregnancy tumors
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 03/02/2017 - 11:08

Περίληψη

Οι  όγκοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σπάνιοι, αλλά μπορεί να συμβούν, και μπορεί να είναι είτε καλοήθεις ή κακοήθεις.  Από αυτούς οι καλοήθεις όγκοι δεν είναι καρκίνοι, ενώ οι κακοήθης είναι.

Κοινοί όγκοι στην εγκυμοσύνη

Οι πιο κοινοί καρκίνοι στην εγκυμοσύνη είναι ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του τραχήλου, το λέμφωμα και το μελάνωμα. 

Πώς αντιμετωπίζονται οι όγκοι στην εγκυμοσύνη

Ο καρκίνος ο ίδιος βλάπτει σπάνια το μωρό και ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εσείς και ο γιατρός σας θα συνεργαστείτε για να βρείτε την καλύτερη θεραπεία. Οι επιλογές σας θα εξαρτηθούν, από το πόσο μακριά πάει ο χρόνος της εγκυμοσύνης, καθώς και το είδος, το μέγεθος και το στάδιο του καρκίνου σας.

 

Ασθένεια κύησης τροφοβλάστης

Ένας άλλος τύπος όγκου που οι γυναίκες μπορεί να έχουν, ονομάζεται ασθένεια κύησης τροφοβλάστης.   Αυτό συμβαίνει όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο δεν θα γίνει έμβρυο.  Ο τροφοβλάστης δέν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί, και είναι συνήθως καλοήθης, αλλά μερικοί τύποι μπορεί να είναι κακοήθεις.
 

Η Μύλη Κύηση

Ο πιο κοινός τύπος της Ασθένεια κύησης είναι μια Μύλη Κύηση, η οποία στα πρώιμα στάδια της, μπορεί να φαίνεται σαν μια φυσιολογική εγκυμοσύνη. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να δείτε το γιατρό σας αν έχετε κολπική αιμορραγία (μη εμμήνου ρύσης).     Η θεραπεία εξαρτάται από τον τύπο του όγκου, αν έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη και τη γενική υγεία σας.

Πηγή:

National Library of Medicine