Καρκίνος του Στομάχου

Stomach Cancer
Τελευταία ενημέρωση: Τετ, 22/02/2017 - 11:32

Περίληψη

Το στομάχι είναι ένα όργανο μεταξύ του οισοφάγου και του λεπτού εντέρου. Συνδυάζει τα τρόφιμα με τα οξέα του στομάχου και βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών.
 
Ο καρκίνος του στομάχου πλήττει κυρίως τους ηλικιωμένους - τα δύο τρίτα των ανθρώπων που το έχουν είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, έχετε υψηλότερο κίνδυνο να το πάθουν.
 

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του στομάχου περιλαμβάνουν:

  • Αν είχατε μια λοίμωξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.
  • Αν είχατε φλεγμονή του στομάχου.
  • Αν είστε άντρας.
  • Αν τρώτε πολλά παστά, καπνιστά, τουρσί ή τρόφιμα.
  • Από τον καπνό των τσιγάρων.
  • Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του στομάχου.

Πώς γίνεται η αντιμετώπιση του καρκίνου του στομάχου

Είναι δύσκολο να διαγνώσετε τον καρκίνο του στομάχου στα πρώτα του στάδια. Η δυσπεψία και οι στομαχικές ενοχλήσεις μπορεί να είναι συμπτώματα του πρώιμου καρκίνου, αλλά και άλλα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια συμπτώματα.
 
Σε προχωρημένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει αίμα στα κόπρανα σας, έμετος, ανεξήγητη απώλεια βάρους, ίκτερος ή δυσκολία στην κατάποση. Οι γιατροί θα διαγνώσουν τον καρκίνο του στομάχου με μια φυσική εξέταση, εξέταση αίματος και απεικονιστικές εξετάσεις, ενδοσκόπηση και βιοψία.
 
Επειδή βρίσκεται συχνά αργά, η θεραπεία του καρκίνου του στομάχου είναι δύσκολη. Οι επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία, ακτινοβολία ή έναν συνδυασμό.

Πηγή:

National Library of Medicine