Καρκίνος παιδιά

cancer kids
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 22:43

Περίληψη

Ο καρκίνος αρχίζει στα κύτταρα, τα οποία είναι τα δομικά στοιχεία του σώματός σας. Κανονικά, τα νέα κύτταρα σχηματίζονται όταν χρειάζεται, αντικαθιστώντας τα παλιά κύτταρα που πεθαίνουν.
 
Μερικές φορές, αυτή η διαδικασία πηγαίνει στραβά. Νέα κύτταρα σχηματίζονται όταν δεν τα χρειάζεστε και τα παλιά κύτταρα δεν πεθαίνουν όταν πρέπει. Τα επιπλέον κύτταρα μπορούν να σχηματίσουν έναν όγκο.
 
Οι καλοήθεις όγκοι δεν είναι καρκίνος, ενώ οι κακοήθεις είναι. Κακοήθη κύτταρα του όγκου μπορούν να εισβάλουν σε κοντινούς ιστούς ή να ξεφύγουν και να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του σώματος.
 

Αντιμετώπιση

Τα παιδιά μπορούν να νοσήσουν από καρκίνο στα ίδια μέρη του σώματος όπως οι ενήλικες, αλλά υπάρχουν διαφορές. Οι καρκίνοι της παιδικής ηλικίας μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά, χωρίς πρώιμα συμπτώματα και να έχουν ένα υψηλό ποσοστό ίασης.
 
Ο πιο κοινός παιδικός καρκίνος είναι η λευχαιμία. Άλλοι καρκίνοι που επηρεάζουν τα παιδιά περιλαμβάνουν όγκους του εγκεφάλου, το λέμφωμα και σάρκωμα μαλακών μορίων. Τα συμπτώματα και η θεραπεία εξαρτώνται από τον τύπο του καρκίνου και πόσο προχωρημένος είναι.
 
Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, ακτινοβολία ή χημειοθεραπεία.

Πηγή:

National Library of Medicine