Καρκίνος των Νεφρών

Kidney Cancer
Τελευταία ενημέρωση: Τετ, 29/03/2017 - 21:20

Περίληψη

Έχετε δύο νεφρά, τα οποία είναι όργανα μεγέθους γροθιάς και στις δύο πλευρές του κορμού σας πάνω από τη μέση σας.
 
Οι σωλήνες μέσα στο φίλτρο του νεφρού καθαρίζουν το αίμα σας, παίρνουν έξω τα προϊόντα των αποβλήτων και τα κάνουν ούρα.  Οι μορφές καρκίνου των νεφρών αναπτύσσονται στην επένδυση των μικροσκοπικών σωλήνων στο εσωτερικό των νεφρών σας.
 

Παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου

Ο καρκίνος του νεφρού είναι πιο πιθανός καθώς γερνάμε.    Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν το κάπνισμα, ορισμένες γενετικές παθήσεις, κατάχρηση φαρμάκων και πόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα συμπτώματα του καρκίνου στα νεφρά

Μπορεί να μην έχετε κανένα σύμπτωμα με την πρώτη. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν καθώς ο καρκίνος αναπτύσσεται. Δείτε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε τα εξής:
  • Αίμα στα ούρα σας.
  • Μια μάζα στην κοιλιά σας.
  • Απώλεια βάρους χωρίς λόγο.
  • Πόνο στο πλευρό σας που δεν φεύγει.
  • Απώλεια της όρεξης.

Πώς αντιμετωπίζεται ο καρκίνος των νεφρών

Η θεραπεία εξαρτάται από την ηλικία σας, τη γενική υγεία σας και το πόσο προχωρημένος είναι ο καρκίνος. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία, βιολογικές ή στοχευμένες θεραπείες.
 
Η βιολογική θεραπεία ενισχύει την ικανότητα του σώματός σας για την καταπολέμηση του καρκίνου. Η στοχευμένη θεραπεία χρησιμοποιεί ουσίες που επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτουν τα φυσιολογικά κύτταρα.

Πηγή:

National Library of Medicine