Νεφρική ανεπάρκεια

Hemodialysismachine
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 17/02/2017 - 16:05

Περίληψη

Τα Υγιή νεφρά καθαρίζουν το αίμα σας με την απομάκρυνση των περιττών  υγρών, τα ανόργανα άλατα, και τα απόβλητα, και κάνουν επίσης τις ορμόνες που κρατούν τα οστά σας ισχυρή και το αίμα σας υγιή.


Κίνδυνοι

Αλλά αν τα νεφρά καταστραφούν, αυτές οι λειτουργίες δεν γίνονται σωστά και επιβλαβή απόβλητα μπορεί να συσσωρεύονται στο σώμα σας.    Επίσης η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να αυξηθεί, και το σώμα σας μπορεί να διατηρεί τα περιττά υγρά και να μην κάνει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια.    Αυτό ονομάζεται νεφρική ανεπάρκεια.

Αντιμετώπιση

Εάν οι νεφρά σας δεν λειτουργούν, θα πρέπει να λάβετε την θεραπεία που θα αντικαταστήσει το έργο που συνήθως κάνουν, με τις κύριες θεραπευτικές επιλογές να είναι αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού.
 
Κάθε θεραπεία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και δεν έχει τόση σημασία ποια θεραπεία θα επιλέξετε, αλλά το γεγονός ότι θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στη ζωή σας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που τρώτε και προγραμματίζετε τις δραστηριότητές σας.
 
Με την βοήθεια των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, την οικογένεια και τους φίλους τους, οι περισσότεροι άνθρωποι με νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να ζήσουν μία πλήρη και ενεργό ζωή.

Πηγή:

National Library of Medicine