Χολέρα

cholera
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 03/02/2017 - 09:03

Περίληψη

Η χολέρα είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλεί διάρροια.
 
Το βακτήριο της χολέρας βρίσκεται συνήθως στο νερό ή στα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί από κόπρανα .  Μπορεί να μολυνθείτε αν ταξιδεύετε σε μέρη του κόσμου με ανεπαρκή επεξεργασία νερού και κακές συνθήκες υγιεινής ή την έλλειψη επεξεργασίας λυμάτων.
 
Εστίες χολέρας μπορεί να προκληθούν μετά από καταστροφές. Η ασθένεια δεν μεταδίδεται συνήθως απευθείας από το ένα άτομο στο άλλο.
 

Συμπτώματα

Συχνά η λοίμωξη είναι ήπια ή χωρίς συμπτώματα, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι σοβαρή. Σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονη διάρροια, εμετό και κράμπες στα πόδια. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η ταχεία απώλεια των υγρών του σώματος οδηγεί σε αφυδάτωση και σοκ. Χωρίς θεραπεία, ο θάνατος μπορεί να επέλθει μέσα σε λίγες ώρες.

Διάγνωση

Οι γιατροί διαγιγνώσκουν την χολέρα με ένα δείγμα κοπράνων ή πρωκτικά ταμπόν. Η θεραπεία περιλαμβάνει την αντικατάσταση υγρών και αλάτων και μερικές φορές τα αντιβιοτικά.
 
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να έχει χολέρα θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια αμέσως. Η αφυδάτωση περιλαμβάνει την ταχεία αντικατάσταση όσου υγρού χρειάζεται.

Πηγή:

National Library of Medicine