ΚΟΞΑΚΙ φωτογραφιες

Coxsackie Baby
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 01/03/2018 - 11:35

Τι είναι η Νόσος χεριών, ποδιών και στόματος (Ιική μόλυνση Coxsackie)

Η 'Νόσος χεριών, ποδιών και στόματος' είναι μια ιογενής λοίμωξη που προκαλείται από ένα στέλεχος του ιού Κοξάκι. Προκαλεί ένα εξάνθημα που ομοιάζει με φυσαλίδες που, όπως υποδηλώνει το όνομα, περιλαμβάνει τα χέρια, τα πόδια και το στόμα. (Η νόσος αυτή είναι διαφορετική από τον αφθώδη πυρετό, που είναι μόλυνση βοοειδών, χοίρων, προβάτων, αιγών και ελαφιών και προκαλείται από διαφορετικό ιό.)

Ποιοί είναι σε κίνδυνο για την Νόσο ΚΟΞΑΚΙ

Η λοίμωξη εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, αλλά περιστασιακά μπορεί να εμφανιστεί και σε νεαρούς ενήλικες.

Coxsackie asian boy

Πώς εξαπλώνεται η Λοίμωξη ΚΟΞΑΚΙ;

Ο ιός εξαπλώνεται με άμεση επαφή με τις εκκενώσεις της μύτης και του λάρυγγα, τις φουσκάλες και τα περιττώματα των μολυσμένων ανθρώπων.

Ποια είναι τα συμπτώματα για ΚΟΞΑΚΙ και πότε ξεκινούν;

Τα συμπτώματα πυρετού, κακής όρεξης, ρινική καταρροή και πονόλαιμος μπορεί να εμφανιστούν τρεις έως πέντε ημέρες μετά την έκθεση. Ένα εξάνθημα που μοιάζει με φλύκταινες στα χέρια, στα πόδια και στο στόμα συνήθως αναπτύσσεται μία έως δύο ημέρες μετά τα αρχικά συμπτώματα.

Coxsackie  kid's mouth

Πότε και πόσο καιρό μπορεί κάποιος να μεταδίδει την ασθένεια από ΚΟΞΑΚΙ;

Ένα άτομο είναι μεταδοτικό όταν εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα και μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να εξαφανιστούν οι αλλοιώσεις του δέρματος που μοιάζουν με φλύκταινες. Ο ιός είναι γνωστό ότι βρίσκεται στα κόπρανα για αρκετές εβδομάδες.

Πώς διαγιγνώσκεται η Νόσος χεριών, ποδιών και στόματος (Ιική μόλυνση Κοξάκι)

Η διάγνωση είναι γενικά αναζήτηση για την εμφάνιση εξανθήματος που ομοιάζει με φλύκταινες στα χέρια, τα πόδια και το στόμα σε ένα παιδί με ήπια φλεγμονώδη νόσο. Παρόλο που υπάρχουν συγκεκριμένες εξετάσεις ιών για την επιβεβαίωση της διάγνωσης, σπάνια εκτελούνται λόγω της δαπάνης και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Coxsackie kid's foot

Μήπως μια προηγούμενη μόλυνση με τον ιό Coxsackie να κάνει ένα άτομο ανοσοποιητικό;

Μπορεί να εμφανιστεί ειδική ανοσία, αλλά ένα δεύτερο επεισόδιο είναι πιθανό από ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού Coxsackie.

Ποια είναι η θεραπεία για τον ιό Coxsackie;

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Η θεραπεία στοχεύει στον έλεγχο του πυρετού και τη διατήρηση της καλής ενυδάτωσης από το στόμα.

Μπορεί να υπάρχουν επιπλοκές που σχετίζονται με τη νόσο Κοξάκι;

Η ασθένεια είναι συνήθως ήπια, οι επιπλοκές είναι σπάνιες. Περισσότερες σοβαρές λοιμώξεις έχουν παρατηρηθεί πρόσφατα με ένα συγκεκριμένο στέλεχος ιικής λοίμωξης Coxsackie στην Ινδονησία.

Coxsackie  kid's hand

Τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου Κοξάκι;

Τα παιδιά που αισθάνονται άρρωστα ή έχουν πυρετό πρέπει να εξαιρεθούν από το σχολείο μέχρι να φύγει ο πυρετός και το παιδί να αισθάνεται καλά. Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και η καλή φροντίδα στις αλλαγές της πάνας είναι επίσης σημαντικά.

Υπάρχει κίνδυνος για τις έγκυες γυναίκες;

Υπάρχει συζήτηση ως προς οποιαδήποτε συγγενείς διαταραχές που σχετίζονται με ιογενείς λοιμώξεις του Coxsackie και την εγκυμοσύνη. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει να συμβουλεύονται τον μαιευτήρα τους για περισσότερες πληροφορίες.

 

 

Προβολή

 

 

 

 

Courtecy: New York State – Department of Health