Δίδυμα, Τρίδυμα, Πολλαπλές Γεννήσεις

Twins, Triplets, Multiple Births
Τελευταία ενημέρωση: Δευ, 13/02/2017 - 08:44

Περίληψη

Αν είστε έγκυος με περισσότερα από ένα μωρά, δεν είστε σε καμία περίπτωση μόνη.
 
Οι πολλαπλές γεννήσεις αυξάνονται στον δυτικό κόσμο καθώς οι περισσότερες γυναίκες έχουν τα μωρά μετά την ηλικία των 30 και παίρνουν φάρμακα γονιμότητας. Και τα δύο ενισχύουν την πιθανότητα να έχετε περισσότερα από ένα μωρά.  Ένα οικογενειακό ιστορικό διδύμων αυξάνει επίσης την πιθανότητα.

Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι στις πολλαπλές κυήσεις

Πριν από χρόνια, τα περισσότερα δίδυμα έρχονταν ως έκπληξη, ενώ τώρα, οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν για μια πολύδυμη κύηση νωρίς μέσω των απεικονιστικών εξετάσεων.  Οι γυναίκες με πολλαπλές κυήσεις πρέπει να βλέπουν τον γιατρό τους πιο συχνά από τις γυναίκες που περιμένουν ένα μωρό.

Τα πολλαπλά μωρά έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο να γεννηθούν πρόωρα και με χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης. Υπάρχουν επίσης περισσότεροι από ένας κίνδυνοι αναπηρίας. Μερικές γυναίκες πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι να ξεκουραστούν για να είναι ασφαλής η κύηση.  Τέλος, μπορεί να παραδοθεί το μωρό με καισαρική τομή, ειδικά αν υπάρχουν τρία μωρά ή περισσότερα.

Αντιμετωπίστε θετικά την πρόκληση των πολλαπλών μωρών

Οι γονείς με πολλαπλάσια μωρά έχουν να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση.  Η εθελοντική βοήθεια και οι ομάδες υποστήριξης για τους γονείς των πολλαπλών μωρών μπορεί να σας βοηθήσουν.

Πηγή:

National Library of Medicine