Νεογέννητο Εξετάσεις

Newborn Screening
Τελευταία ενημέρωση: Δευ, 13/02/2017 - 09:25

Περίληψη

Το νεογέννητο βρέφος σας κάνει ακτινογραφίες πριν από την αναχώρηση από το νοσοκομείο. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές εξετάσεις ανάλογα με την κατάσταση στην οποία ζείτε.
 

Οι εξετάσεις ελέγχου  ενός νεογέννητου περιλαμβάνουν τα εξής:

• Εξετάσεις με λίγες σταγόνες αίματος με τσίμπημα στη φτέρνα του μωρού. Οι εξετάσεις θα ψάξουν για κληρονομικές διαταραχές.
• Ένα τεστ ακοής που μετρά αν ακούει το μωρό.
• Ένα δερματικό τεστ που μετρά το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα. Αυτό μπορεί να πει εάν το μωρό έχει συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.

Η έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων στα νεογέννητα είναι καθοριστική

Αυτές οι εξετάσεις θα ψάξουν για σοβαρές ιατρικές καταστάσεις. Αν δεν αντιμετωπιστούν, μερικές από αυτές τις συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας διά βίου. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν πρόωρο θάνατο. Με την έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία μπορεί να αρχίσει αμέσως, πριν να συμβούν σοβαρά προβλήματα ή  γίνουν μόνιμα.
 
Αν μια προβολή δείξει ότι το μωρό σας μπορεί να έχει πρόβλημα, ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να ακολουθήσετε κάποιες οδηγίες.  Περαιτέρω εξετάσεις μπορεί να ελέγξουν αν το μωρό σας έχει κάποιο πρόβλημα.  Αν ναι, η θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει αμέσως.

Πηγή:

National Library of Medicine