Γέννησης Βάρος

birth weight
Τελευταία ενημέρωση: Δευ, 13/02/2017 - 09:14

Περίληψη

Βάρος γέννησης είναι το πρώτο βάρος του μωρού σας, που μετριέται αμέσως μετά τη γέννηση του. Ένα χαμηλό βάρος γέννησης είναι λιγότερο από 5,5 κιλά.   Μια γέννηση υψηλού βάρους είναι πάνω από 8,8 κιλά.
 

Συμπτώματα/ Αιτίες

Ένα μωρό με χαμηλό βάρος γέννησης μπορεί να γεννηθεί πολύ μικρό, πολύ νωρίς (πρόωρα), ή και τα δύο. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Περιλαμβάνουν προβλήματα υγείας στη μητέρα, γενετικούς παράγοντες, προβλήματα του πλακούντα ή με την κατάχρηση ουσιών από τη μητέρα.

Αιτίες και Προβλήματα

Τα μωρά με υψηλό βάρος γέννησης συχνά εμφανίζονται, επειδή οι γονείς είναι μεγάλοι, ή η μητέρα έχει διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτά τα μωρά μπορεί να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμών γέννησης ή προβλημάτων  στο σάκχαρο του αίματος.

Μερικά μωρά με χαμηλό βάρος γέννησης μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ορισμένα προβλήματα υγείας. Κάποιο μπορεί να αρρωστήσει κατά τις πρώτες ημέρες της ζωής ή να αναπτύξει λοιμώξεις.
 
Άλλα μπορεί να υποφέρουν από μακροχρόνια προβλήματα όπως η καθυστερημένη κινητικότητα ή κοινωνική ανάπτυξή ή ακόμα και μαθησιακές δυσκολίες.
 

Πηγή:

National Library of Medicine