Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 19:42
Περίληψη
Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν από μολυσμένα τρόφιμα. Οι συνήθεις ύποπτοι περιλαμβάνουν βακτήρια, παράσιτα και ιούς.
Συμπτώματα
Τα συμπτώματα κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά. Περιλαμβάνουν τα εξής:
- Στομαχικές διαταραχές.
- Κοιλιακές κράμπες.
- Ναυτία και έμετο.
- Διάρροια.
- Πυρετό.
- Αφυδάτωση.
Πρόληψη
Τα επιβλαβή βακτήρια είναι η πιο κοινή αιτία τροφικής ασθένειας. Τα τρόφιμα μπορεί να έχουν κάποια βακτήρια πάνω τους όταν τα αγοράζετε. Το ωμό κρέας μπορεί να γίνει μολυσμένο κατά τη σφαγή. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορεί να μολυνθούν όταν αναπτύσσονται ή όταν υποβάλλονται σε επεξεργασία.
Αλλά μπορεί επίσης αυτό να συμβεί στην κουζίνα σας, αν αφήνετε τα τρόφιμα για περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Η ασφαλής διαχείριση των τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των τροφιμογενών νόσων.
Θεραπείες
Η θεραπεία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η αύξηση της πρόσληψης υγρών . Για πιο σοβαρές ασθένειες, μπορεί να χρειαστεί θεραπεία στο νοσοκομείο.
Πηγή:
National Library of Medicine