Κυτταρομεγαλοϊός - Λοιμωξη

cytomegalovirus
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 26/01/2018 - 14:34

Περίληψη

Ο κυτταρομεγαλοϊός (CMV) είναι ένας ιός που απαντάται σε όλο τον κόσμο.  Έχει σχέση με τους ιούς που προκαλούν ανεμοβλογιά και λοιμώδη μονοπυρήνωση. 
 
Το 50 τοις εκατό με 80 τοις εκατό των ενηλίκων είχαν μια λοίμωξη κυτταρομεγαλοϊύ από την ηλικία των 40.  Μόλις ο κυτταρομεγαλοϊός βρεθεί στο σώμα ενός ατόμου, μένει εκεί για όλη του τη ζωή.

 

Προβολή

 

Μετάδοση του κυτταρομεγαλοϊού

Ο κυτταρομεγαλοϊός μεταδίδεται μέσω της στενής επαφής με σωματικά υγρά.  Οι περισσότεροι άνθρωποι με κυτταρομεγαλοϊό δεν αρρωσταίνουν και δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί.  Η μόλυνση από τον ιό μπορεί να είναι σοβαρή στα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. 
 
Αν μια γυναίκα αποκτήσει τον κυτταρομεγαλοϊό όταν είναι έγκυος, μπορεί να τον μεταδώσει  στο μωρό της.   Συνήθως τα μωρά δεν έχουν προβλήματα υγείας, αλλά μερικά μωρά μπορούν να αναπτύξουν διά βίου αναπηρία.
 

Διάγνωση του κυτταρομεγαλοϊού

Μια εξέταση αίματος μπορεί να δείξει αν ένα άτομο έχει μολυνθεί με κυτταρομεγαλοϊό.  Οι περισσότεροι άνθρωποι με κυτταρομεγαλοϊό δεν χρειάζονται θεραπεία.  Εάν έχετε ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ο γιατρός σας θα πρέπει να συνταγογραφήσει αντιιικά φάρμακα.
 
Η καλή υγιεινή, συμπεριλαμβανομένου του σωστού πλυσίματος των χεριών, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων.

 

Προβολή

 

 
 
 
Φορτώνει...

Πηγή:

National Library of Medicine