Διαταραχές του Ουρητήρα

ureter
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 17/02/2017 - 16:01

Περίληψη

Τα νεφρά σας κάνουν τα ούρα από το φιλτράρισμα των αποβλήτων και του επιπλέον νερού από το αίμα σας.
 
Τα ούρα ταξιδεύουν από τα νεφρά στην ουροδόχο κύστη σε δύο λεπτούς σωλήνες που ονομάζονται ουρητήρες.   Οι ουρητήρες έχουν περίπου 20 έως 25 εκατοστά μήκος.  Οι μυς στα τοιχώματα του ουρητήρα σφίγγουν και χαλαρώνουν για να αναγκάσουν τα ούρα να φύγουν από τα νεφρά και να πάνε κάτω προς την ουροδόχο κύστη. Οι μικρές ποσότητες της ροής των ούρων από τους ουρητήρες στην ουροδόχο κύστη εισέρχονται κάθε 10 με 15 δευτερόλεπτα.
 

Επιπλοκές με τους ουρητήρες

Μερικές φορές οι ουρητήρες μπορεί να φράξουν ή να τραυματιστούν. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τη ροή των ούρων στην κύστη. Αν τα ούρα παραμένουν ακόμα ή μαζεύονται στον ουρητήρα, μπορεί να πάρετε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Πώς αντιμετωπίζονται οι επιπλοκές των ουρητήρων

Οι γιατροί κάνουν διάγνωση των προβλημάτων των ουρητήρων, χρησιμοποιώντας διαφορετικές εξετάσεις.   Αυτές περιλαμβάνουν εξετάσεις ούρων, ακτινογραφίες και εξέταση του ουρητήρα με ένα εργαλείο που ονομάζεται κυστεοσκόπιο.
 
Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία του προβλήματος, και μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις την χειρουργική επέμβαση.

Πηγή:

National Library of Medicine