Οστών νόσος του Paget

Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 24/02/2017 - 17:53

Περίληψη

H νόσος του Paget των οστών προκαλεί τα οστά σας να αυξηθούν πάρα πολύ και να γίνουν αδύναμα και μεγάλα. Επίσης, μπορούν να σπάσουν εύκολα.
 
Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας, όπως η αρθρίτιδα και η απώλεια ακοής. Μπορεί να έχετε τη νόσο του Paget σε οποιοδήποτε οστό, αλλά είναι πιο συχνή στη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, το κρανίο, και τα πόδια σας.
 
Η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει ένα ή περισσότερα οστά, αλλά όχι ολόκληρο το σκελετό σας. Περισσότεροι άνδρες έχουν την ασθένεια από ό, τι οι γυναίκες . Είναι πιο συχνή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
 

Οι αιτίες εμφάνισης της της νόσου του Paget

Κανείς δεν γνωρίζει τι προκαλεί τη νόσο του Paget. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ιός μπορεί να είναι υπεύθυνος. Τείνει να εμφανίζεται κληρονομικά σε οικογένειες. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από τη νόσο του Paget, επειδή τα συμπτώματά τους είναι ήπια.

Για πολλούς ανθρώπους, τα συμπτώματα της νόσου του Paget περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Πόνο.
  • Μεγέθυνση στα οστά.
  • Σπασμένα οστά.
  • Κατεστραμμένο χόνδρο στις αρθρώσεις.

Πώς αντιμετωπίζεται η νόσος του Paget

Οι γιατροί χρησιμοποιούν εξετάσεις αίματος και απεικονιστικές εξετάσεις για τη διάγνωση της νόσου του Paget.
 
Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να αποτρέψει κάποια συμπτώματα από την επιδείνωση. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν φάρμακα και μερικές φορές χειρουργική επέμβαση. Μια καλή διατροφή και η άσκηση μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Πηγή:

National Library of Medicine