ΠΑΙΔΙΑ - Ανάπτυξη

Child Development
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 01/04/2017 - 15:44

Περίληψη

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αναπτύσσονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Η ανάπτυξη ενός παιδιού περιλαμβάνει τη σωματική, πνευματική, και κοινωνική, και συνοδεύεται από συναισθηματικές αλλαγές.

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό

Τα παιδιά μεγαλώνουν και ωριμάζουν με πολύ διαφορετικούς ρυθμούς, γεγονός που κάνει δύσκολο να πούμε τι είναι «φυσιολογικό»  και τι δεν είναι.   Μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο ύψος, το βάρος, και την διάπλαση μεταξύ των υγιών παιδιών, καθώς η διατροφή, η άσκηση και τα γονίδια είναι όλοι παράγοντες που επηρεάζουν.   Μερικά παιδιά αρχίζουν την εφηβεία ή βρίσκονται κοντά σε αυτήν  πριν ακόμη να γίνουν έφηβοι.

Ανεξαρτησία και εξωστρέφεια

Τα παιδιά αρχίζουν να γίνονται πιο ανεξάρτητοι από τους γονείς τους και μπορεί να επαναστατούν.  Μπορεί επίσης να βλέπουν προς τα έξω - προς τους φίλους τους, οι οποίοι είναι συνήθως του ίδιου φύλου, καθώς η έγκριση από συνομήλικους είναι σημαντική.

Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς

Το παιδί σας μπορεί να προσπαθήσει νέες συμπεριφορές όπως το να είναι μέρος της "ομάδας".  Αυτή μπορεί να είναι η στιγμή που οι γονείς ή οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά.  Αυτού του είδους τα προβλήματα μπορεί να γίνουν χειρότερα με την πάροδο του χρόνου, και γι 'αυτό είναι σημαντικό να τύχουν βοήθειας νωρίς.

Πηγή:

National Library of Medicine