Καπνίσματος Διακοπή

Quitting Smoking
Τελευταία ενημέρωση: Δευ, 16/07/2018 - 10:35

Περίληψη

Η χρήση του καπνού είναι η πιο κοινή αποτρέψιμη αιτία θανάτου. Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που δεν διακόψουν το κάπνισμα θα πεθάνουν από προβλήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα.
 

Τα οφέλη από την διακοπή του Καπνίσματος

Η διακοπή του καπνίσματος είναι πολύ σημαντική για την υγεία σας.  Λίγο μετά τον τερματισμό, η κυκλοφορία σας αρχίζει να βελτιώνεται και η αρτηριακή σας πίεση αρχίζει να επιστρέψει στο κανονικό. Η αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα, και είναι ευκολότερο για σας να αναπνεύσετε.  Σε μακροπρόθεσμη βάση, εγκαταλείποντας τον καπνό μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο, και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου μειώνεται με κάθε έτος να μείνετε χωρίς καπνό.

Τρόποι διακοπής του Καπνίσματος

Η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να έχετε βραχυπρόθεσμα επιπτώσεις όπως η αύξηση του σωματικού βάρους, ευερεθιστότητα, και άγχος. Αρκετοί  άνθρωποι προσπαθούν πολλές φορές πριν τα καταφέρουν να το διακόψουν οριστικά.
 
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σταματήσετε το κάπνισμα. Μερικοί άνθρωποι σταματούν "με την μία"  ενώ άλλοι επωφελούνται με βήμα-προς-βήμα οδηγίες, συμβουλές, φάρμακα ή προϊόντα που βοηθούν στη μείωση του εθισμού στη νικοτίνη. 
 
Επίσης αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να βοηθήσει την διακοπή του καπνίσματος, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί.    Ο γιατρός σας μπορεί να βοηθήσει να βρείτε μαζί τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσετε το κάπνισμα.
 
 
 
 
Photo credit: http://vaping360.com/
 

Πηγή:

National Library of Medicine