Κοκαΐνη

cocaine
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 09/02/2017 - 11:33

Περίληψη

Η κοκαΐνη είναι μία λευκή σκόνη. Μπορεί να εισπνέεται από τη μύτη ή να αναμιχθεί με νερό για να γίνει ένεση με βελόνα. Η κοκαΐνη μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε μικρούς λευκούς σβώλους, που ονομάζονται speed. To κρακ καπνίζεται σε ένα μικρό γυάλινο σωλήνα.

 

Συμπτώματα

Η κοκαΐνη επιταχύνει ολόκληρο το σώμα σας. Μπορεί να νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι. Αλλά στη συνέχεια η διάθεσή σας μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να γίνετε θυμωμένοι, νευρικοί και να φοβάστε ότι κάποιος είναι έξω για να σας συλλάβει.
 
Μπορεί να κάνετε πράγματα που δεν έχουν κανένα νόημα. Μετά την «υψηλή» φάση της κοκαΐνης που εξασθενεί, μπορεί να έχετε ένα «κραχ» και να αισθάνεστε κουρασμένοι και λυπημένοι για μέρες. Μπορεί επίσης να έχετε ισχυρή επιθυμία να λάβετε πάλι το φάρμακο για να προσπαθήσετε να αισθανθείτε καλύτερα.

Κίνδυνοι

Δεν έχει σημασία πως έχει ληφθεί η κοκαΐνη, είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνη. Μερικά από τα πιο κοινά σοβαρά προβλήματα, που προκαλεί, περιλαμβάνουν καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Είστε επίσης σε κίνδυνο για το HIV / AIDS και για ηπατίτιδα, από την κοινή χρήση βελονών ή αν έχετε κάνει απροφύλακτοι σεξ. Η κοκαΐνη είναι πιο επικίνδυνη όταν συνδυάζεται με άλλα φάρμακα ή αλκοόλ.

Εθισμός

Είναι εύκολο να χάσει κανείς τον έλεγχο της χρήσης κοκαΐνης και να εθιστεί. Στη συνέχεια ακόμη και αν πάρετε θεραπεία, μπορεί να είναι δύσκολο να κόψετε τα φάρμακα. Οι άνθρωποι που σταμάτησαν τη χρήση κοκαΐνης μπορεί να εξακολουθούν να αισθάνονται έντονη λαχτάρα για το φάρμακο, μερικές φορές ακόμη και χρόνια αργότερα.

Πηγή:

National Library of Medicine