Θερμική Eξάντληση

heat exhaustion
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 16/02/2017 - 17:01

Περίληψη

Το σώμα σας δροσίζετε συνήθως από την ίδια την εφίδρωση. Κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού, ειδικά με υψηλή υγρασία, η εφίδρωση μπορεί να μην είναι αρκετή.
 
Η θερμοκρασία του σώματός σας μπορεί να ανέλθει σε επικίνδυνα επίπεδα και μπορεί να αναπτύξετε μια ασθένεια θερμότητας. Οι περισσότερες ασθένειες θερμότητας προκύπτουν από την διαμονή σας έξω στη ζέστη για πάρα πολύ καιρό. Η κατάλληλη άσκηση για την ηλικία σας και η φυσική σας κατάσταση είναι επίσης παράγοντες.
 
Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, τα μικρά παιδιά και  όσοι είναι άρρωστοι ή υπέρβαροι κινδυνεύουν περισσότερο. Μπορεί να σας βοηθήσει το να πίνετε πολλά υγρά για να αποφύγετε την αφυδάτωση, η αναπλήρωση με αλάτι και ανόργανα άλατα και ο περιορισμός του χρόνου που παραμένετε στη ζέστη.
 

Οι ασθένειες που σχετίζονται με την θερμότητα περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Θερμοπληξία - μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια στην οποία η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί πάνω από 41 ° C σε λίγα λεπτά. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν το ξηρό δέρμα,  τον γρήγορο, ισχυρό παλμό και τη ζάλη.
  • Θερμική εξάντληση - μια ασθένεια που μπορεί να προηγείται της θερμοπληξίας, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονη εφίδρωση, γρήγορη αναπνοή και ένα γρήγορο, αδύναμο σφυγμό.
  • Κράμπες θερμότητας – τους  μυϊκούς πόνους ή σπασμούς που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης.
  • Εξάνθημα θερμότητας – τον ερεθισμό του δέρματος από την υπερβολική εφίδρωση.

Πηγή:

National Library of Medicine