Αυτιού Λοιμώξεις

ear infections
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 19:10

Περίληψη

Οι μολύνσεις των αυτιών είναι η πιο κοινή αιτία που οι γονείς φέρνουν το παιδί τους σε ένα γιατρό. Τρία στα τέσσερα παιδιά θα έχουν τουλάχιστον μία λοίμωξη του αυτιού από τα τρίτα τους γενέθλια, ενώ οι ενήλικες μπορεί επίσης να πάρουν λοιμώξεις του αυτιού, αλλά είναι λιγότερο συχνές.
 
Η λοίμωξη συνήθως επηρεάζει το μέσο αυτί και ονομάζεται μέση ωτίτιδα. Οι σωλήνες μέσα από τα αυτιά φράζονται με ρευστό και βλέννα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ακοή, επειδή ο ήχος δεν μπορεί να περάσει όλο αυτό το ρευστό.

Συμπτώματα

Εάν το παιδί σας δεν είναι αρκετά μεγάλο για να πει "το αυτί μου πονάει", εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσουμε:
• Tραβάει τα αυτιά του
• Κλαίει περισσότερο από το συνηθισμένο
• Έχει υγρό αποστράγγισης από το αυτί
• Έχει προβλήματα ύπνου
• Έχει δυσκολία στην ισορροπία
• Έχει προβλήματα ακοής

Διάγνωση

Ο γιατρός θα διαγνώσει μια μόλυνση στο αυτί κοιτάζοντας στο εσωτερικό του αυτιού με ένα όργανο που ονομάζεται ωτοσκόπιο.

Αντιμετώπιση

Συχνά, οι μολύνσεις αυτιών υποχωρούν από μόνες τους, και ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει παυσίπονα, ενώ σοβαρές λοιμώξεις και λοιμώξεις σε μικρά μωρά χρειάζονται αντιβιοτικά.
 
Τα παιδιά που παίρνουν λοιμώξεις συχνά μπορεί να χρειαστούν  χειρουργική επέμβαση για να τοποθετήσουν μικρούς σωλήνες μέσα στα αυτιά τους. Οι σωλήνες αυτοί ανακουφίζουν την πίεση στα αυτιά, έτσι ώστε το παιδί να μπορεί να ακούσει και πάλι.

Πηγή:

National Library of Medicine