Ισορροπίας Προβλήματα

balance problems
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 19:11

Περίληψη

Έχετε νιώσει ποτέ ζάλη, λιποθυμία, ή εάν το δωμάτιο περιστρέφεται γύρω σας;  
Αν αυτό το συναίσθημα σας συμβαίνει συχνά, θα μπορούσε να είναι σημάδι προβλημάτων ισορροπίας.   Τα προβλήματα ισορροπίας μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε αστάθεια  ή σαν να βρίσκεστε σε κάποια κίνηση, περιστροφή, ή σαν να επιπλέετε.    Τα προβλήματα ισορροπίας είναι μια αιτία των πτώσεων,  αλλά και τραυματισμών που σχετίζονται με πεσίματα,  όπως το κάταγμα ισχίου.

 Αιτίες

Ορισμένα προβλήματα ισορροπίας οφείλονται σε προβλήματα στο εσωτερικό αυτί. Άλλα μπορεί να περιλαμβάνουν ένα άλλο μέρος του σώματος, όπως ο εγκέφαλος ή την καρδιά.
  
Άλλες αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα ισορροπίας  είναι η γήρανση, οι λοιμώξεις,  τραυματισμοί στο κεφάλι, ορισμένα φάρμακα, και προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος.

Διάγνωση

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ισορροπίας, δείτε το γιατρό σας.   Οι διαταραχές ισορροπίας μπορεί να είναι σημάδια άλλων προβλημάτων υγείας,  όπως μια μόλυνση στο αυτί ή ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Θεραπείες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αντιμετώπιση της ασθένειας που προκαλεί την διαταραχή θα βοηθήσει και με το πρόβλημα ισορροπίας.      Ασκήσεις, μια αλλαγή στη διατροφή, και ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

Πηγή:

National Library of Medicine