Ακουστικά βαρηκοΐας

Hearing Aids
Τελευταία ενημέρωση: Σάβ, 04/02/2017 - 19:09

Περίληψη

Ένα ακουστικό βαρηκοΐας είναι μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που φοράτε μέσα ή πίσω από το αυτί σας και κάνει κάποιους ήχους να ακούγονται πιο δυνατά, βοηθώντας έτσι τους ανθρώπους να ακούνε περισσότερο σε ήσυχες αλλά και σε θορυβώδης καταστάσεις.

Πότε χρησιμοποιούνται

Τα Ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν απώλεια ακοής λόγω βλάβης στα μικρά αισθητήρια κύτταρα του έσω ωτός.  Η βλάβη μπορεί να έχει προκύψει ως αποτέλεσμα της νόσου, γήρανσης, τραυματισμού από θόρυβο ή από ορισμένα φάρμακα.  
 

Ποιοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν

Μόνο περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους από αυτούς που μπορεί να επωφεληθούν από ένα ακουστικό βαρηκοΐας χρησιμοποιούν πραγματικά ένα.   Αν νομίζετε ότι ένα ακουστικό βαρηκοΐας θα μπορούσε να σας βοηθήσει, τότε μην διστάσετε να μιλήσετε με τον γιατρό σας.
 

Είδη Ακουστικών

Υπάρχουν διάφορα είδη των ακουστικών βαρηκοΐας τα οποία διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος, την τοποθέτησή τους πάνω ή μέσα στο αυτί, και πόσο ενισχύουν τον ήχο.     
 

Τι να επιλέξετε

Το ποιο  ακουστικό βαρηκοΐας θα λειτουργήσει καλύτερα για σας εξαρτάται από το είδος της απώλειας ακοής που έχετε, και πόσο σοβαρή είναι.

Πηγή:

National Library of Medicine