Αιμορροΐδες: Αντιμετώπιση

αιμορροΐδες αιμα αντιμετωπιση
Τελευταία ενημέρωση: Παρ, 25/10/2019 - 11:09

Αντιμετώπιση αιμορροίδων στο σπίτι

 

Αντιμετώπιση αιμορροίδων με φυσικό τρόπο

 

fiber food

 

 1.  Τρώγοντας  τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
 2.  Λαμβάνοντας ένα σκεύασμα μαλακτικού ή ένα συμπλήρωμα ινών
 3.  Πίνοντας νερό ή άλλα μη αλκοολούχα υγρά κάθε μέρα, όπως συνιστάται από το γιατρό σας
 4.  Με το να μην ασκείτε πίεση κατά τη διάρκεια των κενώσεων του εντέρου
 5.  Με το να μην κάθεστε στην τουαλέτα για μεγάλες χρονικές περιόδους
 6.  Λαμβάνοντας αναλγητικά όπως ακεταμινοφαίνη , ιβουπροφαίνη , ναπροξένη ή ασπιρίνη
 7.  Κάθοντας σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό, (ονομάζεται μπάνιο sitz) , αρκετές φορές την ημέρα για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του πόνου
 8.  Εφαρμόζοντας μη συνταγογραφούμενες  κρέμες ή αλοιφές για αιμορροΐδες ή χρησιμοποιώντας υπόθετα - ένα φάρμακο που εισάγετε στο ορθό σας - μπορεί να ανακουφίσει τον ήπιο πόνο, το πρήξιμο και τον κνησμό των εξωτερικών αιμορροΐδων . 

 

 

Αιμορροΐδες αίμα αντιμετώπιση

Πώς θεραπεύουν οι γιατροί τις αιμορροΐδες

hemorrhoids treatment

 

Οι γιατροί θεραπεύουν τις αιμορροΐδες με επεμβέσεις που γίνονται ή με εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο, ή στα πλαίσια εξωτερικού ασθενούς, ανάλογα με την επέμβαση .

 

1.  Θεραπείες αιμορροίδων με εισαγωγή στο νοσοκομείο:

 

 • Απολίνωση αιμορροΐδων με ελαστικό δακτύλιο (περίδεση αιμορροΐδων)Η σύνδεση με καουτσούκ είναι μια διαδικασία που οι γιατροί χρησιμοποιούν για να θεραπεύσουν αιμορραγίες ή να προλάβουν τις εσωτερικές αιμορροΐδες.  Ο  γιατρός τοποθετεί μια ειδική ελαστική ταινία γύρω από τη βάση της αιμορροΐδας.  Η ζώνη διακόπτει την παροχή αίματος.  Το "δεμένο" τμήμα της αιμορροΐδας συρρικνώνεται και πέφτει, συχνότερα μέσα σε μια εβδομάδα.  Ο ιστός ουλής που σχηματίζεται στο υπόλοιπο τμήμα της αιμορροΐδας, συχνά συρρικνώνει την αιμορροΐδα. Μόνο ένας γιατρός θα πρέπει να εκτελέσει αυτή τη επέμβαση.  - δεν πρέπει ποτέ να δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία μόνοι σας.    Το ποσοστό θεραπείας ανέρχεται στο  87%, με το ποσοστό επιπλοκών να ανέρχεται στο 3%.
 • Σκληροθεραπεία.   Ο γιατρός εγχέει ενέσιμα ένα διάλυμα σκληρυντικής ουσίας σε μια εσωτερική αιμορροΐδα, η οποία προκαλεί το σχηματισμό ουλώδους ιστού. Ο ουλώδης ιστός κόβει την παροχή αίματος, συχνά συρρικνώνοντας την αιμορροΐδα.     Το ποσοστό επιτυχίας μετά από τέσσερα χρόνια θεραπείας ανέρχεται σε περίπου 70% ποσοστό μεγαλύτερο από το ποσοστό της θεραπείας απολίνωσης με ελαστικό δακτύλιο.
 • Υπέρυθρη φωτοπηξία.   Ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που κατευθύνει το υπέρυθρο φως σε μια εσωτερική αιμορροΐδα.    Η θερμότητα που δημιουργείται από το υπέρυθρο φως προκαλεί σχηματισμό ουλώδους ιστού, ο οποίος διακόπτει την παροχή αίματος, συρρικνώνοντας συχνά την αιμορροΐδα.
 • Ηλεκτροκαυτηρίαση  Ο γιατρός χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που στέλνει ένα ηλεκτρικό ρεύμα σε μια εσωτερική αιμορροΐδα.  Το ηλεκτρικό ρεύμα προκαλεί σχηματισμό ουλώδους ιστού, ο οποίος διακόπτει την παροχή αίματος, συρρικνώνοντας συχνά την αιμορροΐδα.

 

Θεραπείες αιμορροίδων στα πλαίσια ημερήσιας νοσηλείας:

 • Αιμορροϊδεκτομή.   Ο γιατρός, συνήθως ένας χειρουργός, μπορεί να κάνει μια αιμορροϊδεκτομή για να αφαιρέσει μεγάλες εξωτερικές αιμορροΐδες και να προλάβει εσωτερικές αιμορροΐδες που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες. Ο γιατρός σας θα σας δώσει αναισθησία για αυτή τη θεραπεία.
 • Αιμορροειδή συρραφή.   Ένας γιατρός, συνήθως ένας χειρουργός, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό εργαλείο συρραφής για να αφαιρέσει τον εσωτερικό ιστό αιμορροΐδας και να τραβήξει μια εσωτερική αιμορροΐδα που προεξέχει πίσω στον πρωκτό. Ο γιατρός σας θα σας δώσει αναισθησία για αυτή τη θεραπεία.

*Μερικές φορές οι επιπλοκές των αιμορροΐδων απαιτούν επίσης θεραπεία.

 

Πότε να ζητήστε αμέσως  φροντίδα

Θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη αμέσως εάν έχετε σοβαρό πρωκτικό πόνο και αιμορραγία από το ορθό σας, ιδιαίτερα με δυσφορία ή πόνο στην κοιλιά , διάρροια ή πυρετό.

 

 

 

Courtecy:  US National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases  (NIDDK)