Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc., ιδρυτής του medNutrition.gr
Αποθηκεύοντας τρόφιμα στο ψυγείο
του Πάρη Παπαχρήστου
Αυτή η μεγάλη ανακάλυψη, το ψυγείο (και μαζί του ο καταψύκτης) η αλήθεια είναι πως έχει λύσει πολλά προβλήματα των νοικοκυριών. Ωστόσο, η συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο δεν παρατείνεται επ’ αοριστον. Βεβαιωθείτε ότι θα πετάξετε τα τρόφιμα μετά το τέλος της συνιστώμενης χρονικής περιόδου συντήρησης, είτε τα σημάδια αλλοίωσής τους είναι εμφανή (μούχλα, χρωματικές αλλοιώσεις, ξίνισμα κ.τ.λ.) είτε όχι.
Πόσο διατηρούνται τα τρόφιμα στο ψυγείο ή την κατάψυξη;
Δείτε την απάντηση στο κείμενο που ακολουθεί:
Φρέσκο κρέας/ψάρι
- Κιμάς μοσχαρίσιος
o Ψυγειο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 3-4 μήνες
- Μπριζόλες
o Ψυγείο: 3-5 ημέρες
o Κατάψυξη: 6-12 μήνες
- Χοιρινά παϊδάκια
o Ψυγείο: 3-5 ημέρες
o Κατάψυξη: 4-6 μήνες
- Τεμαχισμένο χοιρινό
o Ψυγείο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 3-4 μήνες
- Κιμάς χοιρινός
o Ψυγείο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 4-6 μήνες
- Άπαχο ψάρι (γλώσσα, μπακαλίαρος, βακαλάος, κ.α.)
o Ψυγείο:1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: εως 6 μήνες
- Λιπαρό ψάρι (πέρκα, σολομός, κ.α.)
o Ψυγείο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 2-3 μήνες
- Ολόκληρο κοτόπουλο
o Ψυγείο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 12 μήνες
- Μέρη κοτόπουλο
o Ψυγείο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 9 μήνες
- Συκωτάκια κοτόπουλο
o Ψυγείο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 3-4 μήνες
Επεξεργασμένα κρέατα
- Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, κ.α.)
o Ψυγείο: 3-5 ημέρες
o Κατάψυξη: 1-2 μήνες
- Λουκάνικα
o Ψυγείο: 1-2 ημέρες
o Κατάψυξη: 1-2 μήνες
Γαλακτοκομικά προϊόντα
- Γάλα
o Ψυγείο: 5 ημέρες
o Κατάψυξη: 1 μήνα
- Τυρί (Ελβετικό, μαλακό, με τρύπες, επεξεργασμένο)
o Ψυγείο: 3-4 ημέρες
- Παγωτό, παγωμένο γάλα
o Κατάψυξη: 2-4 μήνες
Ωμά αβγά (με κέλυφος): Ψυγείο: 3 εδομάδες
Καλά βρασμένα αβγά: Ψυγείο: 1 βδομάδα
Info: