Χημικά - έκτακτη ανάγκη

Chemicals - Emergency
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 02/02/2017 - 14:10

Περίληψη

Όταν κυκλοφορεί μια επικίνδυνη χημική ουσία, μπορεί να βλάψει την υγεία των ανθρώπων.
 
Οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται μπορεί να είναι ακούσιες, όπως στην περίπτωση ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Θα μπορούσαν επίσης να έχουν προγραμματιστεί, όπως στην περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης με χημικά όπλα.
 

Κίνδυνοι

Ορισμένες επικίνδυνες χημικές ουσίες έχουν αναπτυχθεί από στρατιωτικές βιομηχανίες για χρήση σε πόλεμο. Παραδείγματα είναι νευροπαραλυτικά όπως σαρίν και VX.
 
Πολλές επικίνδυνες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία - για παράδειγμα, το χλώριο, η αμμωνία και το βενζόλιο. Μερικές μπορεί να παρασκευαστούν από αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως τα καθαριστικά οικιακής χρήσης.

Αντιμετώπιση

Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας χημικής έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.   Θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για περίπτωση καταστροφής, διότι το στάδιο της προετοιμασίας μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε το φόβο, το άγχος και τις απώλειες.

Αν αντιμετωπίσετε μια καταστροφή, είναι φυσιολογικό να νιώθετε αγχωμένοι, και μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια στην εξεύρεση τρόπων για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Πηγή:

National Library of Medicine