Τυφώνες

Hurricanes
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 02/02/2017 - 13:12

Περίληψη

Ένας τυφώνας είναι μια σοβαρή μορφή τροπικής καταιγίδας, που  παράγει ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.
 
Οι τυφώνες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια ζημιά, καθώς οι άνεμοι μπορεί να υπερβαίνουν τα 155 μίλια ανά ώρα. Οι τυφώνες και οι τροπικές καταιγίδες μπορούν επίσης να αναπαράγουν ανεμοστρόβιλους και να οδηγήσουν σε πλημμύρες.
 
Οι ισχυροί άνεμοι και οι καταρρακτώδεις βροχές μπορεί να καταστρέψουν κτίρια, δρόμους και γέφυρες και να χτυπήσουν τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος και τα δέντρα. Στις παράκτιες περιοχές, οι πολύ υψηλές παλίρροιες που ονομάζονται τσουνάμι μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές.
 

Σχέδιο ανάγκης για Τυφώνα

Αν και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.  Θα πρέπει να έχετε ένα σχέδιο για έκτακτη ανάγκη. Το στάδιο της προετοιμασίας μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε το φόβο, το άγχος, και τις απώλειες.
 
Αν βρεθείτε σε μια τέτοια καταστροφή, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ταραχή. Μπορεί να χρειαστεί βοήθεια στην εξεύρεση τρόπων για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.
 

Πηγή:

National Library of Medicine