Φυτικά Φάρμακα (βότανα)

herbal medicine
Τελευταία ενημέρωση: Τετ, 01/02/2017 - 13:18

Περίληψη

Ένα βότανο είναι ένα φυτό ή ένα φυτικό μέρος που χρησιμοποιείται για τη μυρωδιά του , τη γεύση του ή για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
 
Τα φυτικά φάρμακα είναι ένας τύπος συμπληρώματος διατροφής.  Τα σκευάσματα αυτά πωλούνται ως δισκία, κάψουλες, σκόνες, τσάγια, εκχυλίσματα και φρέσκα ή αποξηραμένα φυτά. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυτικά φάρμακα για να προσπαθήσουν να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν την υγεία τους.
 

Κίνδυνοι από τα ΄΄βότανα΄΄

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα προϊόντα με την ένδειξη "φυσικό" είναι πάντα ασφαλή και καλά για αυτούς. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Τα φυτικά φάρμακα δεν απαιτείται από τον νόμο να περάσουν από τους ελέγχους που γίνονται για τα φάρμακα.   Ορισμένα βότανα, όπως το σύμφυτο και η εφέδρα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.   Επίσης ορισμένα βότανα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με μια συνταγή ή με τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.
 

Πρίν πάρετε τα φυτικά φάρμακα..

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε βότανα, να πάρετε πρώτες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το γιατρό σας για οποιαδήποτε φυτικά φάρμακα που παίρνετε.

Πηγή:

National Library of Medicine