Υγεία των Ταξιδιωτών

traveler's health
Τελευταία ενημέρωση: Πέμ, 02/02/2017 - 11:13

Περίληψη

Τα ταξίδια μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητές να αρρωστήσετε.
 
Μια μακρά πτήση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για θρόμβωση των φλεβών. Μόλις φτάσετε, χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείτε στο νερό, τα τρόφιμα και τον αέρα σε άλλο τόπο.
 

Η επικινδυνότητα του νερού στα ταξίδια

Το νερό στις αναπτυσσόμενες χώρες μπορεί να περιέχει ιούς, βακτήρια και παράσιτα που προκαλούν στομαχικές διαταραχές και διάρροια. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε μόνο εμφιαλωμένο ή καθαρισμένο νερό για πόση,  να φτιάχνετε παγάκια και να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Εάν χρησιμοποιείτε το νερό της βρύσης, να το αφήνετε να βράσει ή να χρησιμοποιήσετε δισκία  ιωδίου.
 

Τα τρόφιμα και οι δηλητηριάσεις ταξιδεύοντας

Η τροφική δηλητηρίαση μπορεί επίσης να είναι ένας κίνδυνος. Να τρώτε μόνο τα τρόφιμα που είναι πλήρως μαγειρεμένα και σερβίρονται ζεστά. Αποφύγετε άπλυτα ή μη αποφλοιωμένα ωμά φρούτα και λαχανικά.

Μέτρα υγείας πρίν το ταξίδι

Εάν ταξιδεύετε εκτός της χώρας, μπορεί επίσης να χρειαστείτε εμβολιασμό ή φάρμακα για την πρόληψη συγκεκριμένων ασθενειών. Τι είναι αυτό που χρειάζεστε, θα εξαρτηθεί από ποιο μέρος του κόσμου επισκέπτεστε, την εποχή του έτους, την ηλικία σας, τη γενική κατάσταση της υγείας σας και τους προηγούμενους εμβολιασμούς.
 
Δείτε το γιατρό σας 4-6 εβδομάδες πριν από το ταξίδι σας. Τα περισσότερα εμβόλια χρειάζονται χρόνο για να γίνουν αποτελεσματικά.

Πηγή:

National Library of Medicine