Κάπνισμα

smoking
Τελευταία ενημέρωση: Τρί, 23/05/2017 - 15:03

Περίληψη

Το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία σας, και δεν υπάρχει κανένας τρόπος παράκαμψης.
 

Επιπτώσεις από το κάπνισμα

Το κάπνισμα βλάπτει σχεδόν κάθε όργανο του σώματος, και  προκαλεί το 87 τοις εκατό των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα ενώ είναι επίσης υπεύθυνο για πολλές άλλες μορφές καρκίνου και προβλημάτων υγείας.  Αυτά περιλαμβάνουν τη νόσο των πνευμόνων,  καρδιάς και  αιμοφόρων αγγείων, εγκεφαλικό επεισόδιο και καταρράκτη.    
 
Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα για ορισμένα προβλήματα κύησης ή να  πεθάνει το μωρό τους από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS).
 
Το κάπνισμα είναι επίσης κακό για τους άλλους ανθρώπους που αναπνέουν  παθητικά τον καπνό σας και μπορεί να αποκτήσουν πολλά από τα ίδια προβλήματα όπως και οι καπνιστές.
 

Ηλεκτρονικά Τσιγάρα

Ηλεκτρονικά Τσιγάρα συχνά μοιάζουν με τσιγάρα, αλλά λειτουργούν διαφορετικά και πρόκειται για συσκευές καπνίσματος που λειτουργούν με μπαταρία.   Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από τη χρήση τους.

Αντιμετώπιση του καπνίσματος και η διακοπή

Η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας. Όσο νωρίτερα το διακόψετε, τόσο μεγαλύτερο το όφελος.

Πηγή:

National Library of Medicine